Zacznę od mojej ulubionej części życia, czyli gotowania i mniej ulubionej - diety.
Jestem wytrwała i wciąż trwam w tym jakże ciężkim postanowieniu :P
Dziś na kolację przyrządziłam sobie pastę jajeczną z dodatkiem ukochanej anchois :) Posmarowałam nią chrupkie pieczywo wasa! Pycha!
Składniki:
3 jajka
puszka anchois
pół cebuli czerwonej
2-3 łyżki jogurtu greckiego light
1 ogórek kiszony
sól, pieprz
Zaczęłam oczywiście od ugotowania jajek na twardo i ostudzenia.
Obrane kroimy na bardzo drobną kostkę, wraz z połową czerwonej cebuli.
Otwieramy anchois, odsączamy na papierze kuchennym i kroimy również w drobną kostkę.
Na koniec zaś, zabieramy się za drobne krojenie ogórka kiszonego. Odsączamy go na sitku.
Dodałam tylko jogurt grecki, wymieszałam, przyprawiłam i niebo w gębie gotowe! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz