Dzisiaj naszła mnie wena, na zrobienie czegoś w ekspresowym tempie!
Sama nie miałam na nic ochoty. Chciałam jednak zaspokoić moje 2 zgłodniałe duszki - Tatę i Siostrę!
W lodówce - nie było za dużego wyboru. Mimo to, coś zawsze się wymyśli! Polak potrafi!
Nie ma w tym żadnej filozofii. Po prostu - szybko i smacznie!
Składniki na 2 porcje:
1 puszka fasolki w sosie pomidorowym (tutaj Heinz)
1 mała cebulka/pół dużej
3 plasterki wędzonej szynki
3 plasterki konserwowej (lub jakiejkolwiek innej)
2-3 frankfurterki
3 kromki chleba tostowego
oliwa z oliwek
pieprz, sól
Zaczęłam standardowo od zeszklenia cebuli na gorącej oliwie.
Wędliny i kiełbaski pokroiłam w plasterki.
I dodałam do cebuli. Podsmażyłam ok 3-5min.
W miedzy czasie, na odrobinie oliwy, lekko podsmażyłam kromki chleba tostowego. Aby były ciepłe i chrupiące! Przekroiłam po skosie.
Całość podałam na głębokim talerzu.
Ja nie jadłam, ale mojej rodzince smakowało :)
mmmm,uwielbiam fasolkę po bretońsku,dlatego ta również by mi z pewnością smakowała! :3
OdpowiedzUsuńKochana:)
Usuń